بیماری آمریکا ستیزی
آقای عزت الله سحابی در سخنرانی 25 فروردین خود که به مناسبت سالگرد درگذشت یدالله سحابی انجام گرفت است دقیقاً مانند یک آخوند پس از ذکر بسم الله و قرائت آیات تازینامه و تنقیه مقداری روایت و حدیث و اوراد و ادعیه به ماتحت مخاطبین، به تحلیل اوضاع کنونی ایران می پردازد و گویا الزامی داشته است که هر پرت و پلایی را بر علیه آمریکا بر زبان آورد:
ما در ماهيت دولت امريكا هيچ حرفي نداريم. عليالخصوص اين جناحي كه امروز در امريكا حاكم اند و به نام نئو كانها شناخته ميشوند. اينها مردماني متجاوز، فاشيست، قدرت طلب و جنگ طلباند ... امريكا امروزه در خط امپراتوري شدن است، مانند امپراتوري روم و ايران. ما از اهداف امريكا نسبت به خودمان باخبريم و هيچگونه رضايت و طرفداري از آن اهداف نداريم. بنابراين اين نسبت را به ما ندهند كه اگر ميگوييم «جنگ نه»، يعني طرفدار امريكاييم و يا امريكا را تاييد مي كنيم. فعلا اين جناحي كه در امريكا حاكم شده دنبال جنگ است براي اينكه امپراتوري خودش را تضمين و تسجيل كند ... حالا گير نيوكان ها افتاده ايم كه وحشي اند و مي خواهند هست و نيست ما را ببرند. ما منكر تجاوز طلبي و امپرياليسم آمريكا نيستيم.
ایشان در این سخنرانی سه بار واژه استعمار و دوازده بار واژه امپریالیسم را به کار می برد که در همه موارد مصادیق آن اروپا و ژاپن است ولی ایشان تعمداً آمریکا را مصداق می گیرد و هر کجا نیز که از غرب نام می برد با اینکه مقصودش اروپاست اما واژه غرب را چندان به جا و نا به جا بکار می برد که آمریکا نیز درون آن تعریف شود؛ درصورتیکه آن غرب مورد بحث همان اروپای کهنه استعمارگر است و هیچ ربطی به آمریکا ندارد. او حتا نمی تواند به تنها یک مورد و مثال از رفتار استعماری و امپریالیستی آمریکا در ارتباط با ما اشاره کند، مگر دخالت آمریکا در غائله 28 مرداد که شده لقلقه بی معنی زبان هجوگویان شبه روشنفکر این چند دهه اخیر. وی با اینکه به خوی استعمارگری اروپائیان واقف است و خوب می داند چه کسی " هست و نیست " مارا می برد و به طور مستقیم هم به آن اشاره می کند ولی انگار بی ناسزا گفتن به آمریکا اموراتش نمی گذرد:
معاملاتي كه امروزه غرب، آلمان، فرانسه، انگلستان، ايتاليا، و يا ژاپن باما مي كنند، اين جوري است. يعني چهار ، دو ، سه و حتي پنج برابر قيمت واقعي بين المللي با ما حساب مي كنند. در حقيقت ما از اين طريق داريم غارت مي شويم ... مرتبا اين خون ما و سرمايه ماست كه دارد به طرف غرب مي رود ... امروز غيبت آمريكا در روابط مستقيم اقتصادي ما موجب شده است كه غرب و ژاپن بازار را براي خود خالي بيابند و بنابر اين در اين بازار خالي از رقيب خيلي ترك تازي نمايند.
آقای سحابی ضرورت داشتن رابطه طبیعی و تعامل خردمندانه با آمریکا را نه به دلیل رفتار متمدنانه و انسانی و اجتماعی هر ملتی و از جمله ما، بلکه به دلیل ناتوانی در جنگیدن با آمریکا و روشی تاکتیکی بر می شمرد:
ما منكر تجاوز طلبي و امپرياليسم آمريكا نيستيم ... نسبت قدرت و توان اقتصادي ، سياسي و نظامي طرف مقابل ما خيلي بيش از بيست برابر و حتي صد برابر است. پس مصلحت ملي ما نيست كه با ابراز خصومت آشكار، جنگ را به داخل كشور خود بكشانيم.
بسیاری از مطالب عنوان شده در این سخنرانی به روشنی مواضع آمریکا ستیزانه مستتر در همین سخنرانی را محکوم می کند. واین تضاد و تناقض امروز به صورت یک نوع بیماری اپیدمیک که منشأ چپی و کمونیستی داشته وآخوند تبه کار به خوبی از مبتلایان به آن سواری گرفته و می گیرد، در میان غالب اهل اندیشه و سیاست ما شیوع یافته است.